Studiofotografering

Studiofotografering og informasjon finner du her.

Studiofotografering med visningstime

Fra Kr: 900,- inkl. mva

Her finner du informasjon om de forskjellige typene studiofotografering

Prisen dekker fotograferingen i studio, sortering av bilder og visningstime. Kjøp av fotoforstørrelser på papir, eller digitale bildefiler kommer i tillegg men det er ingen kjøpeplikt.

Her er det satt av nok tid til å få tatt alle bildene dere måtte ønske med tid til klesskift osv.

Når fotoshooten bookes avtales det en dato for å få tatt selve bildene, og en påfølgene dato hvor du kommer tilbake for en visning av bildene. Denne visningen brukes til å velge ut bilder du enten ønsker i full digital oppløsning, eller som fysiske fotoforstørrelser på fotopapir eller lerret.

Hvem er studiofotografering med visningstime egnet for?

Hvis du ønsker lavest mulig pris på selve fotograferingen, og ønsker å komme tilbake for visningstime av bildene. Pakken er også ett godt valg hvis du ønsker tett oppfølging og rådgivning angående etterbehandling. Her kommer du tilbake i ett visningsmøte og du får råd basert på hva slags ønsker du har for det endelige produktet levert digitalt eller på fotopapir / lerret.

Det er mulig å bestille prøvebilder i nettvisning på internett.

Hvis du ønsker å se igjennom bildene hjemmefra i stedet for å reise tilbake for visningstime er dette ett fint tillegg. Dette er også godt egnet hvis det er flere personer som skal være med å velge ut bildene. Kanskje er det en bestemor som kunne tenke seg ett bilde også? Det er selvfølgelig ingenting i veien med å også komme tilbake for kostnadsfri visningstime i tillegg til prøvebildene på nett hvis du ønsker råd angående etterbehandling.

Her finner du mer informasjon om de forskjellige typene studiofotografering

 

Hvorfor må man betale mer for å kjøpe filene i høy oppløsning?

Det hadde ikke vært mulig å leve av grunnprisen på fotograferingen alene hvis dette var eneste inntekt for en fotograf. Kunders ønsker og behov for det ferdige leverte sluttproduktet er forskjellig. Diffrensiering av prislisten er en god måte å gjøre at du som kunde kun betaler for det som er viktig for deg.

Fordelen for deg er at du betaler en lav sum for selve fotoshooten og kun betaler ekstra for det du har behov for (og kun hvis du virkelig liker bildene). Det er ingen forpliktelse til å bestille noe ekstra. Du får også se bildene før du trenger å bestemme deg.

Ved kjøp av digitale filer i full oppløsning er også retusjering og bildeforbedringer inkludert i prisen (det samme gjelder ved kjøp av større fotoforstørrelser). Bildene er ikke ferdige rett ut av kameraet som mange tror. Etterbehandling er utrolig viktig for sluttresultatet, og dette tar fra 30-120 minutter pr bilde. I snitt bruker jeg nesten en time for hvert eneste bestilte bilde. Etterbehandlingen av bildene tar faktisk mye lenger tid enn selve fotoshooten.

Arbeidsoppgavene og tidsbruken til en fotograf består av langt mer enn å trykke på knappen under fotograferingen. Jeg tror mange hadde blitt overrasket over hvor mange timer det går med totalt. Fotoshoot, importering, sortering, utvikling av album, etterbehandling, retusjering, produksjon av forstørrelser, kutting av forstørreler, pakking og postbehandling. Alt dette tar tid. Legger også til at du får bildene dine tatt med fotoutstyr i hundretusen kroners klassen og at dette utstyret blir byttet til siste modeller med jevne mellomrom. Min påstand er at fotografer generelt tar en lavere timespris på arbeidskraften sin enn vanlige bransjer som elektrikere, rørleggere, snekkere osv.

 

Hva er forskjellen på lavoppløste og høyoppløste digitale bilder?

Lavoppløste filer fungerer godt på sosiale medier og internett. Filstørrelsene er mindre så bildene egner seg for webvisning over bredbåndslinjer eller sending på epost. Dataskjermene, nettbrett og telefonene vi bruker i dag er skarpe men disse skjermene trenger ikke like høy oppløsning som en fotoutskrift for å se bra ut. Når du surfer rundt på internett så er de fleste bildene du ser i en oppløsning rundt 400-1200 pixler. Dette er som regel nok for å vise bildene skarpt på en skjerm.

Når trenger du mer oppløsning enn dette?

Med en gang du skal lage en fotoforstørrelse eller sende inn ett bilde til ett trykk / lerret trengs det høy oppløsning på bildefilen. En fotoforstørrelse bruker langt flere punkter for å tegne opp ett bilde enn en dataskjerm, jo større print du ønsker desto viktigere blir det at bildefilen er tilstrekkelig høyoppløst. Sender du inn et lavoppløst bilde til et trykkeri mottar du et kornete og uklart bilde tilbake. Her er det mange som ikke forstår helt hva som skjer. Jo flere piksler bildefilen har jo større kan du forstørre det med godt resultat! Det er også en annen stor fordel med digitale filer i høy oppløsning. Dette er muligheten til å zoome inn i bildet for å kikke nærmere på små detaljer. Du kan utvide/zoome og dermed kikke langt inn i bildet på detaljer du knapt kunne sett i et lavoppløst bilde.

Når du først tar deg tiden til å gå til en fotograf så anbefaler jeg på det sterkeste å skaffe deg digitale filer av noen av de viktigste bildene i full oppløsning. Sikrer du deg filene du liker aller best av familie og andre minner, kommer du til å takke deg selv på ett senere tidspunkt. Det kommer en tid hvor disse filene kan være den eneste mulighet for å påminne deg og nye generasjoner om hva som var. Dette er dokumentasjon som har uvurdelig verdi!

Legg til muligheten for å lage store fotoforstørrelser i høy kvalitet mange år inn i fremtiden, en digital fil falmer ikke.

NB! Ikke alle kameraer har like god oppløsing. Jeg bruker full-frame kameraer med oppløsning på 30-50 megapiksler. Disse er blant de aller høyest oppløste DSLR-kameraene på markedet i dag. Dette gir høy filkvalitet.

 

Hvor mange personer dekker en standard fotoshoot?

Du kan ta med deg den nærmeste familien din, eller du kan komme alene.

Vi tar oss god tid til å ta bilder av forskjellige sammensetninger, skift av klær osv. Til familiefotografering er det vanligvis avtalt en fast bakgrunnsfarge og bildene blir tatt på denne. Dere kommer aldri til å føle at jeg ikke vil ta flere bilder. Så lenge det er variasjon i bildene og dere eller barna ikke har gått lei, fortsetter jeg å ta bilder.

Fordelen med å komme alene er at vi får langt bedre tid til deg. Har du ønsker om flotte portrettbilder, gravidbilder, nyfødtbilder, babybilder, budoirebilder, profesjonelle bilder til arbeidsliv eller lignende så er dette måten å gjøre det på. I stedet for et fast lysoppsett eller en fast bakgrunn så flytter jeg rundt på dette for å få mest mulig ut av ditt ansikt og kroppsform. Du trenger med andre ord ikke tenke at du kunne fått mer for pengene hvis det hadde vært flere personer. Kommer du alene får du all fokus og antall bilder tatt totalt ender opp ganske likt. Dvs flere muligheter for å få tatt de virkelige gode bildene du ønsker og håper på!

Her finner du mer informasjon om de forskjellige typene studiofotografering

Book studiofotografering / send spørsmål her


* Betaling for fotoshooten blir fakturert ved bestilling av time. Eventuelle utkjøp av digitale filer eller fotoforstørrelser blir fakturert i etterkant etter avtale.
* Som fotograf er bildene jeg tar min beste markedsføring, flotte bilder tatt på fotoshoot kan bli brukt på fotografens hjemmesider og markedsføring om ikke annet er avtalt.