Studiofotograf

Her finner du prisliste og informasjon om studiofotografering. I foto-pakkene er selve fotograferingen av studiobildene helt identisk, forskjellen ligger i hvordan man får presentert visningen av bildene.

Book studiofotografering / send spørsmål her

Ønsker du å kjøpe gavekort klikk her

For å se flere studiobilder klikk her

 

Studiofotografering 1, med visningstime

Kr: 900,- inkl. mva

Fotografering i fotostudio med kostnadsfri visningstime.

Prisen på pakken er for selve fotograferingen (tiden i studioet). Kjøp av fotoforstørrelser på papir, eller digitale bildefiler kommer i tillegg (ingen kjøpeplikt).

Her er det satt av nok tid til å få tatt alle bildene dere måtte ønske med tid til klesskift osv.

Når fotoshooten bookes avtales det en dato for å få tatt selve bildene, og en påfølgene dato hvor du kommer tilbake for en privat visning av bildene. Denne visningen brukes til å velge ut bilder du enten ønsker å kjøpe i full digital oppløsning, fotoforstørrelser eller lerret. Priser for digitale filer og fotoforstørrelser finner du her

Hvem er studiopakke 1 egnet for?

Hvis du ønsker lavest mulig pris på selve fotograferingen og ønsker å komme tilbake for visningstime av bildene. Pakken er også ett godt valg hvis du ønsker tett oppfølging og rådgivning angående etterbehandling. Her kommer du tilbake i ett visningsmøte og du får råd basert på hva slags ønsker du har for det endelige produktet levert digitalt eller på fotopapir / lerret.

Studiofotografering 2, visningsbilder på hjemmeside

Kr: 1300,- inkl. mva

Fotografering i fotostudio + visningsalbum med prøvebilder på hjemmeside.

Prisen på pakken er for selve fotograferingen (tiden i studioet) + visningsalbum med prøvebilder på hjemmesiden. Kjøp av fotoforstørrelser på papir, eller ferdige digitale bildefiler kommer i tillegg (ingen kjøpeplikt).

Her er det satt av nok tid til å få tatt alle bildene dere måtte ønske med tid til klesskift osv. I etterkant av fotoshooten får du opprettet ett eget web-album med prøvebilder her på hjemmesiden. Dette albumet gjør at du i ro og mak hjemmefra kan gå igjennom de beste bildene fra studiofotograferingen. Prøvebildene i visningsalbumet er lavoppløst, og har ett godt synlig vannmerke midt i bildet. Prøvebildene brukes til å velge ut bilder du enten ønsker å kjøpe retusjert i full digital oppløsning eller fotoforstørrelser på papir / lerretPriser for digitale filer og fotoforstørrelser finner du her

Prøvebilder er ikke ferdige sluttprodukter. Albumet med prøvebilder gjør det enkelt hjemmefra å velge ut bilder, og gir mulighet til å dele utvalget med familie og venner før kjøp. Kanskje er det en bestemor som kunne tenkt seg ett bilde også?

Dere kan selv velge å dele linken til webalbumet med de dere ønsker. Det er lett å gå igjennom bildene sammen selv om man sitter i forskjellige husstander.

Hvem er studiopakke 2 egnet for?

Hvis du ønsker å se igjennom bildene hjemmefra i stedet for å reise tilbake for privat visningstime er denne pakken godt egnet. Denne pakken er også godt egnet hvis det er flere personer som skal være med å velge ut bildene. Dette er studiofotografering på enkleste måte. Det er selvfølgelig ingenting i veien med å også komme tilbake for kostnadsfri visningstime i tillegg til visningsalbumet hvis du ønsker råd angående etterbehandling.

Hvorfor må man betale mer for å kjøpe filene i høy oppløsning?

Det hadde ikke vært mulig å leve av grunnprisen for studiofotografering alene hvis dette var eneste inntekt for en studiofotograf. Kunders ønsker og behov for det ferdige leverte sluttproduktet er forskjellig. Diffrensiering av prislisten er en god måte å gjøre at du som kunde kun betaler for det som er viktig for deg.

Fordelen for deg er at du betaler en lav sum for selve studiofotograferingen og kun betaler ekstra for det du har behov for (og kun hvis du virkelig liker bildene). Det er ingen forpliktelse til å bestille noe ekstra. Du får også se bildene før du trenger å bestemme deg.

På ferdige digitale filer i full oppløsning er også retusjering av bildene inkludert i prisen. Retusjering er tidkrevende. Etterbehandlingen av bildene tar faktisk mye lenger tid enn tiden brukt på studiofotografering. Arbeidsoppgavene og tidsbruken til en fotograf består av langt mer enn «å trykke på knappen». Jeg tror mange hadde blitt overrasket over hvor mange timer det går med totalt. Fotoshoot, importering, utvikling av album, etterbehandling, retusjering, produksjon av forstørrelser, kutting av forstørreler, pakking og postbehandling. Alt dette tar tid.

Legger også til at du får bildene dine tatt med fotoutstyr i hundretusen kroners klassen og at dette utstyret blir byttet til siste modeller med jevne mellomrom. Min påstand er at fotografer generelt tar en lavere timespris på arbeidskraften sin enn vanlige bransjer som elektrikere, rørleggere, snekkere osv.

 

Hva er forskjellen på lavoppløste og høyoppløste digitale filer?

Lavoppløste filer fungerer godt på sosiale medier og internett. Filstørrelsene er mindre så bildene egner seg for webvisning over bredbåndslinjer eller sending på epost. Dataskjermene, nettbrett og telefonene vi bruker i dag er skarpe men disse skjermene trenger ikke like høy oppløsning som en fotoutskrift for å se bra ut. Når du surfer rundt på internett så er de fleste bildene du ser i en oppløsning rundt 400-1200 pixler. Dette er som regel nok for å vise bildene skarpt på en skjerm.

Når trenger du mer oppløsning enn dette?

Med en gang du skal lage en fotoforstørrelse eller sende inn ett bilde til ett trykk / lerret trenger du all oppløsningen du kan få. En fotoforstørrelse bruker langt flere punkter for å tegne opp ett bilde enn en dataskjerm. Sender du inn et lavoppløst bilde til et trykkeri, så mottar du et kornete og uklart bilde tilbake. Her er det mange som ikke forstår helt hva som skjer. Jo flere piksler bildefilen har jo større kan du forstørre det med godt resultat!

Det er også en annen stor fordel med digitale filer i høy oppløsning. Dette er muligheten til å zoome inn i bildet for å kikke nærmere på små detaljer. Du kan utvide/zoome og dermed kikke langt inn i bildet på detaljer du knapt kunne sett i et lavoppløst bilde.

Når du tar deg tiden til å gå til en fotograf så anbefaler jeg på det sterkeste å skaffe deg digitale filer av noen av de viktigste bildene i full oppløsning. Sikrer du deg filene du liker aller best av familie og andre minner, kommer du til å takke deg selv på ett senere tidspunkt. Det kommer en tid hvor disse filene kan være den eneste mulighet for å påminne deg og nye generasjoner om hva som var. Dette er dokumentasjon som har uvurdelig verdi! Legg til muligheten for å lage store fotoforstørrelser i høy kvalitet mange år inn i fremtiden, en digital fil falmer ikke.

NB! Ikke alle kameraer har like god oppløsing. Jeg bruker full-frame kameraer med oppløsning på 30-50 megapiksler. Disse er blant de aller høyest oppløste DSLR-kameraene på markedet i dag. Dette gir høy filkvalitet.

 

Hvor mange personer dekker en standard fotoshoot med studiofotografering?

Du kan ta med deg den nærmeste familien din, eller du kan komme alene.

Vi tar oss god tid til å ta bilder av forskjellige sammensetninger, skift av klær osv. Til familiefotografering er det vanligvis avtalt en fast bakgrunnsfarge og bildene blir tatt på denne. Dere kommer aldri til å føle at jeg ikke vil ta flere bilder. Så lenge det er variasjon i bildene og dere eller barna ikke har gått lei, fortsetter jeg å ta bilder.

Fordelen med å komme alene er at vi får langt bedre tid til deg. Har du ønsker om flotte portrettbilder, gravidbilder, nyfødtbilder, babybilder, budoirebilder, profesjonelle bilder til arbeidsliv eller lignende så er dette måten å gjøre det på. I stedet for et fast lysoppsett eller en fast bakgrunn flytter jeg rundt på dette for å få mest mulig ut av ditt ansikt og kroppsform. Du trenger med andre ord ikke tenke at du kunne fått mer for pengene hvis det hadde vært flere personer. Kommer du alene får du all fokus og antall bilder tatt totalt ender opp ganske likt. Dvs flere muligheter for å få tatt de virkelige gode bildene du ønsker og håper på!

Book studiofotografering / send spørsmål her

 


* Betaling for fotoshooten blir fakturert ved bestilling av time. Eventuelle utkjøp av digitale filer eller fotoforstørrelser blir fakturert i etterkant etter avtale.
* Som studiofotograf er bildene jeg tar min beste markedsføring. Flotte bilder tatt under studiofotografering kan bli brukt på fotografens hjemmesider og markedsføring om ikke annet er avtalt.

Fyll ut kontaktskjema her. Du får raskt svar!